CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

SIMPOZION REGIONAL „PERSPECTIVE ȘI EXPERIENȚE ÎN EDUCAȚIA INCLUZIVĂ” – EDIȚIA a III-a

by / joi, 21 martie 2019 / Published in Evenimente

Stimați colegi,

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Constanța, Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, organizează Simpozionul Regional ,,Perspective și experiențe în educația incluzivă”, Ediția a III-a. Simpozionul este una dintre activitățile proiectului ,,Parteneri în educația incluzivă”, proiect inclus în CAER 2019 (Anexa nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, poziția 860).

Organizarea acestui eveniment are ca scop valorificarea experiențelor din mediul școlar incluziv în abordarea problematicii elevilor cu cerințe educative speciale, având ca grup țintă: cadre didactice interesate de această problematică, preșcolari și elevi din unitățile de învățământ constănțean, studenți.

Simpozionul se va desfășura în data de 10 mai 2019, la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Bulevardul Mamaia, nr. 197.

Secțuni:

  1. Metode interactive în educaţia incluzivă – sesiune de comunicări/ lucrări ştiinţifice – termen de depunere lucrări: 19 aprilie 2019.

  2. Educaţia incluzivă aplicată – exemple de bune practici – sesiune de comunicări/ lucrări ştiinţifice – termen de depunere lucrări: 19 aprilie 2019.

  3. Eu în școala incluzivă – concurs de lucrări artistice tematice – termen de depunere lucrări: 18 aprilie 2019.

  4. Workshop-uri susținute de specialiști în domeniu, având ca tematică problematica preșcolarilor/elevilor cu CES:

  • WORKSHOP 1 – Aspecte ale eficientizării activităților educativ-terapeutice pentru o diversitate de elevi” – Lect. univ. dr. Damian Totolan, Prof. logoped dr. Ecaterina Totolan

  • WORKSHOP 2 – Terapia ocupațională – modalitate de optimizare a calității vieții copiilor și adolescenților” – Prof. univ. dr. Rodica Enache, Conf. univ. dr. Raluca Matei, Universitatea „Ovidius” din Constanța – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Psiholog Monica Cristina Purice, Președinte Asociația PECA

Pentru participarea/ înscrierea la workshop-uri, se vor comunica, până la data de 19 aprilie 2019: titlul workshop-ului, numele și prenumele participantului, unitatea de învățământ, la adresa de e-mail simpozion.peei@gmail.com. Înscrierile vor fi confirmate.

Regăsiți, în documentul atașat, Regulamentul de organizare și desfășurare a Simpozionului Județean ,,Perspective și experiențe în educația incluzivă”.

În numele echipei de organizare,

Director CJRAE Constanța,                                                                Coordonator CJAP,

Prof. psih. drd. Irina Ermolaev                                                            Prof. psih. Laura Elena Secu

Simpozion CJRAE Editia III – 2019

Tagged under: ,
TOP
Utilizator